Fötter på gatan.
Foto:

Konstprojekt för nyanlända i Norrköping

Jag, här och nu, är namnet på ett konstprojekt i Norrköping. Projektet leds av konstkonsulent Lena Wiklund på Östergötlands museum. Syftet med projektet är att medvetandegöra platsen man bor på.

– Några av pojkarna i projektet hade varit i Sverige sex månader när projektet startade, de kunde då inte språket. Första träffen skedde med tolk.
Men de lärde sig svenska snabbt och de arbetade med konstnären Aldís Ellertsdóttir Hoff i hennes ateljé och i Cnemas medialabb, både efter skolan och på vissa helger, säger Lena Wiklund.

Tekniken är enkel. Tanken är att man lätt ska kunna applicera den på andra grupper och på andra platser. De som deltagit i projektet ska kunna fortsätta på egen hand efter projektets slut. Enkla kameror eller mobiltelefoner är de verktyg man använder.

Projektet pågår under våren 2016. Filmer och foton kommer att visas på flera platser i länet. Till exempel på Norrköpings kommuns utomhusbio Flimmer. På Östergötlands museum kommer en utställning med foton och filmer visas under hösten 2016. Filmerna kommer sedan permanent att visas på en "Watchout" widescreen som finns på Östergötlands museum. Deltagarna i projektet är 15–17 år. Projektet finansieras av Region Östergötland.

Kontakt
Lena Wiklund
Konstkonsulent, Östergötlands museum
Tfn: 013-23 03 40, 070-108 47 15
E-post: lena.wiklund@ostergotlandsmuseum.se2016-05-18 | Konst bild form Alla år