Fågelgrav. Foto: Teater Pero.
Foto:

Allhelgonafestival - en hel helg med döden i fokus

Under Allhelgonahelgen fokuserar Teater Pero på döden. I många kulturer har döden en självklar plats i människans vardag och vi vill undersöka vad döden har för plats i vår kultur.

Hur förhåller vi oss till det mest skrämmande som finns?
Vad tänker barn?
Vad tänker vuxna?

Under denna helg kommer vi att blanda högt och lågt, roligt och sorgligt och vi kommer att vända oss till såväl höstlovslediga barn och ungdomar som till vuxna.

Vi kommer att ha premiär på vår föreställning P.S  Kom tillbaka – En sorglig och rolig föreställning baserad på barns egna tankar kring sorg. Vi presenterar även allvarliga samtal i seminarieform med olika religiösa företrädare om vad som händer efter döden.

Under veckan pågår en skrivarverkstad för höstlovslediga ungdomar med temat ”sorg” och vi kommer presentera deras texter på vår scen. Vi kommer även ha vernissage på en konstutställning på temat skapad av barn i årskurs 2. Dessutom kommer vi bland annat att bjuda på komiska sketcher, rysliga historier, sagor och körsång.

Läs mer på Teater Peros webbplats

Kontakt
Karin Westholm turnéproducent
Telefon: 08-458 94 10
E-post: karin.westholm@pero.se2015-08-19 | Konst bild form Läsfrämjande berättande skrivande Musik Teater cirkus drama Alla år